Kókuszolaj - kókuszzsír - kókuszvaj? Valójában mindhárom ugyanaz!
A kókuszolaj 24°C-on olvad. Így a 24°C-nál hidegebb helyen zsírrá dermed, melegebb időben olajjá olvad, a két fázis közti átmenetként pedig vajszerű állapotot vesz fel.
A kókuszolaj nagyrészt laurinsavat és mirisztinsavat tartalmaz, lágy zsírálagú, kb. 24°C-on olvad. A bőrön hűsítő hatást kelt. Hidratálja, puhává és simává teszi a száraz, durva, hámló vagy irritált bőrt.
Reggel és este a fürdést vagy zuhanyozást követően finoman masszírozza be a test bőrébe.
Töredezett hajvégekre, megviselt haj kondicionálására hajszárítás előtt kis mennyiséget oszlasson el a hajvégeken, vagy az egész hajon.
Gyorsan, de nem túl mélyen szívódik a bőrbe, és bársonyos, sima bőrfelületet eredményez zsíros csillogás nélkül. A belőle készült kozmetikumok beszívódóképességét javítja, ajakápolók, masszázstömbök, testvajak alkotóelemeként biztosítja a gyors, selymes olvadást a bőrfelületen. Masszázsolajként is használják, illetve alkalmas illatos olajos kivonatok készítésére is. Nem fény- és hőérzékeny, napnak közvetlenül kitett bőrfelületeken még nyáron is használhatjuk, így fontos alkotóeleme lehet a napvédő készítményeknek is. Hajápolóként balzsamok és samponok összetevője, de hajpakolásként magában is alkalmazhatjuk.
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető [innen].