Vajda Józsefet a legtöbben „A Józsi”-ként ismerik, a Pékműhely élén. Napi kenyere mindig meglepetés, kakaós és diós csigája pedig, ha nem is világ-, de országos hírű. Jól menő vállalkozását és szociológusdiplomáját hátrahagyva ragadott péklapátot.
„Mi nem a haszonért dolgozunk elsősorban, hanem azért a tapasztalatért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a mesterségünkből, s amit készítünk, mindennap jobban sikerüljön. És nem igaz, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Hiszen a szikla is megrepedhet egy pohár víztől, és a szikra is föl tud gyújtani egy egész erdőt. Nem azért szervezkedek, hogy nekem jobban menjen, mert többet nem tudok készíteni, hanem hogy változás induljon el: feléledjen a vágy arra, hogy minőségi életet éljünk. Ne gyorsat, ne gazdagot – éljük meg az életünket minőségben.”