A lehető legkisebb ökolábnyomú zöldség a házad mellett terem! Gyalogos szállítás, vegyszermentes termelés, méltányos - önkéntes - munkakörülmények...
A "Nagymama konyhakertje" sorozat a legkönnyebben termeszthető fajtákat tartalmazza, hogy könnyen szerezz sikerélményt zöldségkertészként! Ha van kerted, vagy akár balkonod, vágj bele már most!
Rumex acetosa
Évelő levélzöldség, 3-4 évig hagyhatjuk egy helyben. Kora tavasszal és késő ősszel adja a legnagyobb termést.
Levelei vastagok, 20-22cm hosszúak, lándzsa alakúak.
Friss fogyasztásra és mélyhűtésre alkalmas. Salátának, levesnek és főzeléknek is kiváló.
Vetés: tavasszal III-IV és ősszel VIII-IX, 30cm sortávolságra. Kelés után 10 cm tőtávolságra ritkítjuk.
Vetésmélység 0,5-1 cm.
Optimális csírázási hőmérséklet 15-18°C.
Nagyon apró magja van, jól előkészített, aprómorzsás talajba vessük.
Szedés: tavasszal IV-VI, ősszel IX-X.
A tasak tartalma cca. 25-30 folyóméter vetésére elegendő.
Csávázásmentes termék! Miért fontos ez?
A csávázás vegyszeres vagy hőhatáson alapuló védekezés a vetőmag felületére tapadt belsejében levő kórokozók elpusztítására. Sajnos a vegyszerrel, főleg a neonikotinoidokkal csávázott vetőmagok veszélyt jelenthetnek a rovarvilág, főleg a különböző méhfajták számára. Az elmúlt években több méhész által megfigyelt tömeges méhpusztulások mögött is a neonikotinoidokkal, vagyis rovarirtó hatású csávázószerek állhatnak, illetve a madarak számának csökkenése is részben a mérgezett rovarok elfogyasztásával, illetve a rovarállomány csökkenésével magyarázható. Csávázásmentes vagy bio vetőmagokat választva biztosra mehetsz, hogy az általad nevelt növények vegyszermentesek, és nem jelentenek veszélyt az élővilágra.