Rédei vetőmag - Zöld és piros mángold – Könnyen termeszthető és tápláló zöldség a konyhakertbe
A Rédei vetőmag - Mángold kiváló választás, ha friss, ízletes és tápanyagban gazdag zöldséget szeretnél termeszteni a saját kertedben. A mángold, amelyet gyakran „zöldséges spenótként” is emlegetnek, rendkívül gazdag vitaminokban (A-, C-, K-vitamin) és ásványi anyagokban, például vasban, kalciumban és magnéziumban. A mángold friss levelei és ropogós szárai ideálisak salátákhoz, főzelékekhez, párolt köretekhez és smoothie-k alapanyagaként is remekül megállják a helyüket.
A Lucullus fajta mángold sárgászöld, fodros levelű.
A Rhubarb chard fajta piros levélnyelű. Szép színét a főzés után is megőrzi.
A Rédei mángold vetőmag egyszerűen ültethető, és gyorsan növekszik, így kezdő kertészek számára is ideális választás. Ez a zöldség sokféleképpen felhasználható, és a friss, otthon termesztett mángold különleges ízvilágot ad minden ételhez. A mángold rendkívül jól alkalmazkodik a különböző talaj- és időjárási körülményekhez, így szinte minden kertben könnyedén termeszthető, legyen szó kiskertről vagy balkonládáról.
Miért válaszd a Rédei mángold vetőmagot?
- Tápanyagban gazdag: Vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli, így támogatja az egészséges étrendet.
- Könnyen termeszthető: Gyorsan növekvő és egyszerűen gondozható, így kezdő kertészeknek is ajánlott.
- Sokoldalúan felhasználható: Friss levelei és szárai salátákhoz, főzelékekhez, párolt köretekhez és turmixokhoz is kiválóak.
Természetes frissesség a kertedből
A Rédei vetőmag - Mángold friss és tápláló zöldséget biztosít a konyhakertből, amely nemcsak ízletes, hanem kiválóan beilleszthető a változatos étrendbe is. Ha szeretnéd élvezni a frissen szedett mángold gazdag ízét és tápanyagait, ez a vetőmag tökéletes választás.
Ültetési javaslat
Vesd el a magokat tavasszal vagy ősszel napos helyen, jó vízelvezetésű talajban. Tartsd nedvesen a talajt, és pár hét múlva friss mángoldot szüretelhetsz, amely a hűvösebb időjárást is jól tűri.
Vetés: tavasszal III-IV.
Vetésmélység Lucullus 3 cm, Rhubarb Chard 1 cm, sor- és tőtávolság: 40x25 cm
Optimális csírázási hőmérséklet 15-18°C.
Szedés: VIII-X. Többször szedhetjük, de 1/3-nál többet ne szedjünk le egyszerre a leveleiből.
Ne félj belevágni, mert semmi ördöngősség nincs benne
Csávázásmentes termék! Miért fontos ez?
A csávázás vegyszeres vagy hőhatáson alapuló védekezés a vetőmag felületére tapadt belsejében levő kórokozók elpusztítására. Sajnos a vegyszerrel, főleg a neonikotinoidokkal csávázott vetőmagok veszélyt jelenthetnek a rovarvilág, főleg a különböző méhfajták számára. Az elmúlt években több méhész által megfigyelt tömeges méhpusztulások mögött is a neonikotinoidokkal, vagyis rovarirtó hatású csávázószerek állhatnak, illetve a madarak számának csökkenése is részben a mérgezett rovarok elfogyasztásával, illetve a rovarállomány csökkenésével magyarázható. Csávázásmentes vagy bio vetőmagokat választva biztosra mehetsz, hogy az általad nevelt növények vegyszermentesek, és nem jelentenek veszélyt az élővilágra.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!