Fedezd fel a friss, otthon termeszthető zöldborsó csírák és mikrozöldek világát a Rédei Salátaborsó (zöldborsó) csíráztatásra és mikrozöldnek termékkel! A salátaborsó könnyen csíráztatható és mikrozöldként is nevelhető, így természetes és tápláló kiegészítője lehet mindennapi étrendednek. A Rédei bio minőségű magjai GMO-mentesek és vegyszermentes termesztést biztosítanak.
Miért válaszd a zöldborsó csírát és mikrozöldet?
A zöldborsó csírák és mikrozöldek gazdagok vitaminokban (különösen C- és K-vitaminban), ásványi anyagokban (például vas, magnézium, kálium) és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez, az emésztés támogatásához és az energiaszint növeléséhez. A friss borsócsíra enyhén édeskés ízével kiválóan illik salátákhoz, szendvicsekhez és turmixokhoz, könnyen beilleszthető mindenféle étrendbe.
Hogyan csíráztasd a Rédei Salátaborsót?
A csíráztatás egyszerű folyamat: áztasd be a magokat egy éjszakára, majd helyezd csíráztató tálba vagy üvegbe. Naponta kétszer öblítsd át, és pár napon belül már élvezheted a friss, ropogós borsócsírákat. Mikrozöldként történő neveléshez helyezd a magokat egy vékony földrétegre, és biztosíts számukra megfelelő fényt és vizet – néhány napon belül kikelnek a friss, élénkzöld hajtások.
A Rédei Salátaborsó előnyei:
- Természetes és vegyszermentes: Bio minőségű, GMO-mentes borsómagok a tiszta csíráztatásért.
- Gyors csíráztatás és mikrozöld nevelés: Akár 4-7 napon belül élvezheted a friss termést.
- Tápláló és egészséges: Vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag, így hozzájárul az egészséges életmódhoz.
- Könnyű felhasználás: Tökéletes salátákba, szendvicsekbe, smoothiekba vagy akár önmagában fogyasztva is.
Miért válaszd a Rédei Salátaborsót csíráztatásra és mikrozöldnek?
A Rédei salátaborsó magjai megbízható minőséget képviselnek, garantálva a bőséges és friss termést. Kiváló lehetőség, ha te is odafigyelsz a tápláló, vegyszermentes alapanyagok bevitelére, és szívesen gazdagítod étrended saját termesztésű csírákkal és mikrozöldekkel. A zöldborsó csíra és mikrozöld nemcsak ízletes, de dekoratív, friss kiegészítője is lehet ételeidnek!
Rendeld meg a Rédei Salátaborsót csíráztatásra és mikrozöldnek, és élvezd a természetes, friss borsócsíra egészségre gyakorolt jótékony hatásait a saját konyhádban!
A csírák igazi vitaminbombák, a kifejlett növénynél akár 40-szer nagyobb arányban tartalmazzák a tápanyagokat: ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, antioxidánsokat. A képre kattintva rövid videóban mutatjuk a fortélyokat.
Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer.
Csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.
Csírázási idő: 6 nap.
Gyártja: Rédei Kertimag Zrt. H-2886 Réde, Lesalja major
Csíranövények sorozatban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.
Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.
Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.
Csávázásmentes termék! Miért fontos ez?
A csávázás vegyszeres vagy hőhatáson alapuló védekezés a vetőmag felületére tapadt belsejében levő kórokozók elpusztítására. Sajnos a vegyszerrel, főleg a neonikotinoidokkal csávázott vetőmagok veszélyt jelenthetnek a rovarvilág, főleg a különböző méhfajták számára. Az elmúlt években több méhész által megfigyelt tömeges méhpusztulások mögött is a neonikotinoidokkal, vagyis rovarirtó hatású csávázószerek állhatnak, illetve a madarak számának csökkenése is részben a mérgezett rovarok elfogyasztásával, illetve a rovarállomány csökkenésével magyarázható. Csávázásmentes, bio vetőmagokat választva biztosra mehetsz, hogy az általad nevelt növények vegyszermentesek, és nem jelentenek veszélyt az élővilágra.