Friss, tápanyagdús csírák otthoni termesztéshez
A Rédei retekmag csíráztatásra tökéletes választás azoknak, akik friss, ropogós és tápanyagban gazdag csírákat szeretnének saját otthonukban termeszteni. Ezek a vöröskáposztamagok könnyen és gyorsan csíráznak, különösebb felszerelés nélkül is nevelhetők, és az eredmény intenzív ízű, antioxidánsokban és vitaminokban gazdag csíra, amely számos étel kiegészítője lehet. A vöröskáposzta csírák különösen gazdagok C-vitaminban, K-vitaminban, valamint különféle ásványi anyagokban, így kiválóak immunerősítésre és általános egészségmegőrzésre.
A Rédei retekmag csíráztatásával olyan friss zöldséget élvezhetsz, amely a téli hónapokban is bőségesen ellát vitaminokkal és tápanyagokkal. A csírák könnyen adhatók salátákhoz, szendvicsekhez, vagy akár turmixokhoz, de kiválóan alkalmasak ételek dekorálására is, mivel gyönyörű, élénk színükkel feldobják az étkezéseket.
Miért válaszd a Rédei Vöröskáposztamagot csíráztatásra?
- Könnyű csíráztatás otthon: Gyorsan és egyszerűen csírázik, nincs szükség speciális felszerelésre.
- Gazdag tápanyagforrás: Magas C- és K-vitamin tartalommal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal.
- Sokoldalú felhasználás: Saláták, szendvicsek, turmixok és ételek dekorálásához egyaránt ideális.
Egészséges csírák otthon egyszerűen
A Rédei retekmag csíráztatása egyszerű és gyors módja annak, hogy friss, tápanyagokban gazdag zöldséget varázsolj az asztalodra. Ezek a csírák nemcsak ízletesek és ropogósak, de egyedi színüknek köszönhetően minden ételnek különleges megjelenést kölcsönöznek.
Használati javaslat
A magokat áztasd vízbe néhány órára, majd helyezd csíráztató edénybe vagy egy nedves tálcára. Tartsd nedvesen, de ne áztasd túl, és naponta öblítsd át tiszta vízzel. Pár nap alatt friss, ropogós vöröskáposzta csírákat kapsz, amelyek azonnal fogyaszthatók vagy hűtőben tárolhatók néhány napig.
A vöröskáposztacsíra kiválóan fogyasztató vajaskenyérrel, salátákban, müzlikben.
Gyulladáscsökkentő hatású, fekélygyógyító és vértisztító. Sok C vitamint, B1-, B2 vitamint és ásványi anyagot (K, Ca, Mg) tartalmaz.
A csírák igazi vitaminbombák, a kifejlett növénynél akár 40-szer nagyobb arányban tartalmazzák a tápanyagokat: ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, antioxidánsokat. A képre kattintva rövid videóban mutatjuk a fortélyokat.
Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer.
Csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.
Csírázási idő: 6 nap.
Gyártja: Rédei Kertimag Zrt. H-2886 Réde, Lesalja major
Csíranövények sorozatban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.
Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.
Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.
Csávázásmentes termék! Miért fontos ez?
A csávázás vegyszeres vagy hőhatáson alapuló védekezés a vetőmag felületére tapadt belsejében levő kórokozók elpusztítására. Sajnos a vegyszerrel, főleg a neonikotinoidokkal csávázott vetőmagok veszélyt jelenthetnek a rovarvilág, főleg a különböző méhfajták számára. Az elmúlt években több méhész által megfigyelt tömeges méhpusztulások mögött is a neonikotinoidokkal, vagyis rovarirtó hatású csávázószerek állhatnak, illetve a madarak számának csökkenése is részben a mérgezett rovarok elfogyasztásával, illetve a rovarállomány csökkenésével magyarázható. Csávázásmentes, bio vetőmagokat választva biztosra mehetsz, hogy az általad nevelt növények vegyszermentesek, és nem jelentenek veszélyt az élővilágra.