Friss, tápanyagdús csírák otthoni termesztéshez
A Rédei lucerna csíráztatásra tökéletes választás azoknak, akik friss, ropogós és tápanyagban gazdag csírákat szeretnének saját otthonukban termeszteni. A lucernamagok könnyen és gyorsan csíráznak, különösebb felszerelés nélkül is nevelhetők, és az eredmény intenzív ízű, antioxidánsokban és vitaminokban gazdag csíra, amely számos étel kiegészítője lehet.
Miért válaszd a Rédei lucernát csíráztatásra?
- Könnyű csíráztatás otthon: Gyorsan és egyszerűen csírázik, nincs szükség speciális felszerelésre.
- Gazdag tápanyagforrás: Magas C- és K-vitamin tartalommal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal.
- Sokoldalú felhasználás: Saláták, szendvicsek, turmixok és ételek dekorálásához egyaránt ideális.
Egészséges csírák otthon egyszerűen
A Rédei lucerna csíráztatása egyszerű és gyors módja annak, hogy friss, tápanyagokban gazdag zöldséget varázsolj az asztalodra. Ezek a csírák nemcsak ízletesek és ropogósak, de egyedi színüknek köszönhetően minden ételnek különleges megjelenést kölcsönöznek.
Használati javaslat
A magokat áztasd vízbe néhány órára, majd helyezd csíráztató edénybe vagy egy nedves tálcára. Tartsd nedvesen, de ne áztasd túl, és naponta öblítsd át tiszta vízzel. Pár nap alatt friss, ropogós vöröskáposzta csírákat kapsz, amelyek azonnal fogyaszthatók vagy hűtőben tárolhatók néhány napig.
A lucernacsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekhez. A csíra finom, zsenge növény ízű.
Nagyon sok vitamint tartalmaz (A, B1, B2, C, D, E, H, K, kén) ásványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, mangán, bór). Rostanyaga serkenti az emésztést. Növényi hormon tartalma a női megbetegedések ellen hat. A benne lévő szaponin zsíroldó hatású.
A csírák igazi vitaminbombák, a kifejlett növénynél akár 40-szer nagyobb arányban tartalmazzák a tápanyagokat: ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, antioxidánsokat. A képre kattintva rövid videóban mutatjuk a fortélyokat.

Így lehet otthon friss csírád könnyen
Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer.
A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 3-8 órára beáztatni.
Csírázási idő: 7 nap.
Csíranövények sorozatban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.

Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.
Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.