Miben más a Pithari az átlagos olivaolajhoz képest?
- 100%-ban termelői olivaolaj, egy adott görög ültetvényről származó olaj, nem keverék!
- Hagyományos módon, kézzel szüretelik
- Kizárólag Koroneiki bogyóból préselik
- Már az ültetvényen feldolgozásra és palackozásra kerül, így a bogyó minden hasznos tulajdonságát megtartja az olaj.
- Az ültetvényt egy oldalról a tenger szegélyezi és nagyon különleges mikroklímája van a térségnek (Messinia)
- Nagyon magas az antioxidáns (polifenol) és vitamin tartalma.
Ez az extra szűz olívaolaj nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket!
A Pithari olívaolaj még görög viszonylatban is nagyon különleges minőség, ezért Észak-Görögországból is sokan vásárolják ezt az olajat.
Használata:
Szűretlen olívaolaj, használat előtt rázzuk fel!
Magas, 205 Celsius fok feletti égéspontja, valamint a folyamatos hevítés melletti stabil szerkezete (120 Celsius fokon 9,5 óra!) teszik tökéletesen alkalmassá arra, hogy sütni-főzni is lehessen vele.
Nagyon jól illik tésztákhoz, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz.
A mi kedvencünk simán, kenyérrel tunkolva, vagy paradicsommal, mozzarellával és zöldfűszerekkel salátaként! ;)
Mi az előnye a szűretlen olívaolajnak a szűrttel szemben?
A Pithari olaj esetében az utolsó szűrési fázis elmarad, így az olaj még gazdagabb antioxidánsokban, mint szűrt társai.
Rendkívül magas antioxidáns (polifenol) és vitamin (A,D, E, Béta-karotin) tartalmának köszönhetően egészségre gyakorolt hatása kíváló. A Koroneiki bogyó polifenol tartalma 411ppm, ami 2,5 szerese a spanyol és olasz bogyokból készült olajaknak!
Bővebben az antioxidánsokról
Az extra szűz olívaolaj nagy mennyiségben tartalmaz növényi antioxidánsokat (polifenolokat). A Polifenolok a gyümölcsökben, zöldségfélékben és egyes italokban nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek. Képesek megvédeni az emberi szervezetet a szív- és érrendszeri betegségekkel valamint egyes ráktípusokkal szemben.
Az extra szűz olívaolajak polifenol tartalma pedig a bogyó fajtától függ leginkább. A hazánkban ismertebb spanyol Arbequina, Hojiblanca olajbogyók polifenol tartalma 181 ill. 187 ppm. A világ egyik legjobb bogyófajtája a görög Koroneiki - ebből készül a Pithari olívaolaj. Ennek polifenol tartalma 411 ppm. Több, mint kétszerese az említett spanyol bogyókhoz képest, amik szintén jók. Ezért érdemes vásárlás előtt megtudni, hogy az adott olaj, milyen bogyóból készül.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Összetevők: 100% extra szűz olívaolaj
Átlagos tápérték 100ml termékben:
Energia: 3450 KJ/824 kcal
Fehérje: 0g
Szénhidrát: 0g
Koleszterin: 0g
Zsír: 100g
- Egyszeresen telített zsír: 77 g
- Többszörösen telített zsír: 9 g
- Telített zsír: 14 g
Savtartalom: 0,1-0,5%
Származási hely: Görögország
Tárolás: fénytől védett, hűvös helyen.
Forgalmazza: Cooper Europe Kft. 1047 Budapest Attila u. 156-158