Ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszer
Ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszer.
Rozs
A rozs (Secale cereale) a perjefélék családjába tartozó gabonanövény. Közeli rokonságban áll a búzával és az árpával. Felhasználható liszt- és kenyérkészítéshez, sör, vodka, whisky előállításához.
Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is.
A rozs a következőket tartalmazza: B1-vitamin, kalcium, niacin, fehérje, keményítő, növényi rost, szerves só, szaharin, nitrogén, kazein és foszfát.
Forrás: Wikipédia
Fontos!
FONTOS! A vegyszermentes, bio gabonák és lisztek esetén, mivel ezeket nem kezelték rovarirtóval és más vegyszerekkel - a moly-, vagy zsizsikfertőzés fertőzés veszélye sajnos fennáll, különösen a melegebb hónapokban, amikor szállítás során sem éri hideg az árut. Ha szeretnéd a molyosodást, vagy zsizsikesedést megelőzni, akkor a terméket a vásárlás után egy éjszakára tedd a fagyasztóba.
Ez a moly- és a zsizsikfertőzés ellen is hatásos lehet.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1399 kJ/323 kcal
Zsír: 1,2 g
-amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 70 g
-amelyből cukrok: 0,8 g
Rost: 3,2 g
Fehérje: 8,4 g
Só: 0,01 g
Gyártó és forgalmazó: Bio Malom Kft. Júlia Malom, 3060 Pásztó, Galamb út 10.
Száraz, hűvös helyen tartandó!