Táplálkozás során nem csak az elfogyasztott telített és telítetlen zsírsavak aránya fontos, kiemelt szempont a telítetlen zsírsavakon belül az omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya is.
A modernkori táplálkozás az 1:10-1:30 arányban tartalmaz telített és telítetlen zsírsavat. Az összes elfogyasztott omega-3 zsírsav mennyisége napi 1-1,5 g körül lenne ideális.
Legfontosabb esszenciális omega-6 zsírsav a linolsav, mely nagy mennyiségben található a napraforgó olajban. Az esszenciális omega-3 zsírsavak közül az α-linolénsav a legjelentősebb. Omega-3 zsírsavakban gazdag a lenolaj, a repceolaj, a dióolaj, és a mogyoró olaj.
A hazai lakosság – az állati zsiradékok mellett – elsősorban a nagy mennyiségű omega-6 zsírsavat (linolsav) tartalmazó napraforgó olajat fogyasztja, az omega-3 zsírsavakban gazdag olajféleségek (halolaj, olajos magvak) fogyasztása alacsony, így a lakosság omega-3 zsírsavellátottsága alacsony. Ennek növelése, azaz az omega-3 és omega-6 zsírsavak optimális arányának biztosítása szempontjából nagy jelentőségű az Omega 3MIX étolaj.
„Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjeggyel rendelkező termék.
Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 2014-ben jegyeztette be az Éltető Balaton-felvidék védjegyet és egyben csatlakozott a nemzetközi „Rural Quality” „Vidék Minősége” védjegyrendszerhez. Az európai összefogás célja az egyes országok, régiók, térségek vidéki területein a különleges minőséget képviselő, társadalmi, környezeti, gazdasági felelősségvállalás terén is együttműködő termelők, vállalkozók, szolgáltatók népszerűsítése, versenyképességük erősítése.
Felhasználható: sütéshez, fözésre, grillezéshez, saláták, hidegtálak készítéséhez.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!