Zabpehelyliszt
Jótékony hatásai:
- A zabpehelyliszt kevés keményítőt viszont több rostot, fehérjét és zsírt tartalmaz, emiatt lassabban szívódik fel, kevésbé emeli meg a vércukorszintet (glikémiás indexe alacsonyabb). Vércukorproblémák esetén ajánlott a finomlisztet zabpehelylisztre cserélni.
- Magas rosttartalmának köszönhetően a zabpehelyliszt segít megelőzni a székrekedést.
- A zab és a belőle készült termékek alapvetően tartalmaznak glutént, de gyakran termesztik együtt búzával, rozzsal, árpával, ezért gluténérzékenység esetén körültekintően kell vásárolni. Csak olyan zabból készült terméket, amely gluténmentesként van feltüntetve.
Felhasználás:
Alkalmas sütemények, palacsinta, keksz, pizzatészta, piték készítéséhez. Kelt tészta és kenyér sütéshez a zabpehelylisztet keverni érdemes más, magasabb sikértartalmú liszttel.
A zabpehelyliszt használható panírozáshoz, sűrítéshez, és zöldségfasírtokhoz állagának javításához is.
Összetevők: zabpehelyliszt
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Gyártó: Naturmind
Származás: Egyesült Királyság
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1545 kJ / 367 kcal
Zsír: 6,2 g, amelyből telített zsírsavak: 1,0 g
Szénhidrát: 60,5 g, amelyből cukor: 1,2 g
Fehérje: 12,3 g
Só: 0,02 g