Rice-ler mártott rizskorong 90 mm átmérőjű puffasztott rizskorong 2 db van egy csomagban, tömege 45 g / csomag.
Az tejcsokoládés mártott rizskorongok legfontosabb tulajdonságai:
- Reform tápláló desszert.
- Hazai feldolgozású termék.
- Gluténmentes, liszt helyett fogyassz magyar rizs terméket!
- Valódi, minőségi belga csokoládéval mártott puffasztott rizskorongok!
- Megtalálhatók bennük ugyanazok az értékes összetevők, amelyek a natúr változatban is!
- Egyedülállók, mert a rizskorongok teljes egészében csokival vannak bevonva!
- “Nagykun rizs” az Európai Unió Földrajziárujelző-oltalomban minősítette, ami komoly piaci hozzáadott értéket jelent a termékek minőségi követelményeinek fenntartásán túl!
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig.
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése.
Az első kísérleti telepet a Türr István (1825–1908) nevével is fémjelzett Ferenc-csatorna (Duna–Tisza–Duna-csatorna!) Társulat építtette Verbászon, 1889-ben. A telepítést Gerster Béla csatornaépítő irányította, hamarosan rá kellett döbbennie azonban, hogy a kezdetben bő hozamú növény vetésforgó nélkül elveszti termőképességét. Elgondolásai nagyot lendítettek a Kárpát-medencei rizstermesztésen. 1890-ben már 170, holdankénti 2,1– 4,3 tonna körüli mennyiséget takarítottak be. A párizsi világkiállításon 1900-ban aranyérmet nyert a magyar hántolatlan rizs. Egyre minőségibb rizsfajtákat fejlesztettek ki a kutatók, leginkább a Szegedi Növénynemesítő Intézet jeleskedett e téren. A világháborúk ideje alatt visszaeső termesztés a szocialista érában új lendületet kapott. Az egzotikus növényekben is önellátásra törekvő Magyarországon 1950-ben ötven-hatvanezer hektárt kitevő rizstábla volt.
Nagykunsági rizs - rizsbuga
Rizstermesztésben ma is meghatározó a Nagykunsági Tájkörzet szerepe. Az itt elhelyezkedő gyenge talajadottságú területeken ugyanis más növények nem termeszthetők eredményesen. Ugyanakkor ezen területek öntözővíz-ellátása a Tiszából és a Körösökből,valamint azok mellékfolyóiból biztosítható. Az éghajlati adottságok - sok napfényes óra, magas átlaghőmérséklet a nyári hónapokban – ideális körülményeket biztosítanak a növény fejlődéséhez. A hazai rizs minősége kiváló, vetekszik a legjobb görög és olasz fajtákkal. A rizs kedvelt élelmezési cikk a hazai lakosság körében és keresett a külföldi piacokon is.
Nagykunsági rizs - aratás előtt
Termeli és forgalmazza: Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt., Kisújszállás 5310 Petőfi u. 20-22.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó. Ellenőrzést végzi Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2065 kJ/ 493 kcal
Zsír: 23 g
- amelyből telített zsírsavak: 14,5 g
Szénhidrát: 57,5 g
- amelyből cukrok: 27,2 g
Rost: 4,8 g
Fehérje: 8,3 g
Só: 0,03 g
Tápértékek 1 korong -22,5 g/termékben:
Energia: 465 kJ/111 kcal
Zsír: 5,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 3,4 g
Szénhidrát: 13,4 g
- amelyből cukrok: 7,7 g
Rost: 2 g
Fehérje: 1,1 g
Só: 0,03 g
A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel.
Száraz és hűvös helyen tartandó!