"Ez egy jól olvasható és kezelhető kézikönyv, könnyen érthető javaslatokkal és segítségekkel arra vonatkozóan, miként tudjuk minél hatásosabban és egyszerűbben beiktatni étkezésünkbe a könyvben ismertetett élelmiszereket.
50 szuper élelmiszert ismerhetünk meg ebben a könyvben, melyek mindegyikéről megtudjuk, hogy milyen gyulladáscsökkentő hatásai vannak, hogyan fogyaszthatunk belőle minél többet, vagy hogyan illeszkedik ez az étel a speciális étrendekbe, fogyasztásánál mire érdemes figyelni." - Könyvutca ajánló
A könyv főként kezdő életmódváltóknak és a téma iránt érdeklődőknek segít az elindulásban, hasznos információkkal, tudnivalókkal.
A szerző a könyvben:
▪ Bemutatja az 50 legjobb gyulladáscsökkentő élelmiszert: zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és még sok mást;
▪ Elmagyarázza a gyulladáscsökkentő táplálkozás és más életmódbeli tényezők hatásait;
▪ Olyan élelmiszereket ajánl, amelyekről kimutatták, hogy támogatják az immunrendszert, táplálják a bél mikrobiomját, csillapítják a fájdalmat, védik a szívet és fokozzák a testmozgás utáni regenerációt;
▪ Tanácsot ad az ételek elkészítéséhez, hogy optimális gyulladáscsökkentő hatást érhessünk el;
▪ Elmagyarázza az élelmiszerek hatását egyes betegségeknél, beleértve a cukorbetegséget, a szív- és a pajzsmirigyproblémákat;
▪ Nagyszerű recepteket tartalmaz főétkezésekhez és ízletes desszertekhez.