Mi is a fermentálás?
Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy a savanyú káposztában?
Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert.
Az erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket.
Lapozz bele a könyvbe ITT!
Akik még ajánlják a könyvet:
„Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása.
Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!”
Ormós Gabriella , Jenői Pékség, KovászLabor
„A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.”
Mautner Zsófia , gasztroblogger
A szerzőről:
Holly Davis séf, évtizedek óta kutatja, oktatja és műveli a fermentálást.
A szerző weboldala itt található: https://www.foodbyhollydavis.com/
"Holly tudja, hogyan lehet ötleteket és recepteket egyszerűen és érthetően bemutatni. Amint találkoztunk, összekötött bennünket az élelmiszerekkel kapcsolatos közös megközelítésünk, különös tekintettel arra az elképzelésünkre, hogy ez az üdvözítő étrend minden egyes ember számára, és hogy óvatosnak kell lennünk a szuperételek, a divatos fogyókúrák és más redukcionista megközelítésekkel. Hozzám hasonlóan Holly is örömét leli az ételekben, és ez lelkesedés egyértelműen áthatja a könyvét. A legfontosabb, hogy Holly bátorságra buzdít, és útmutatásaival és inspirációjával részévé válhatunk a fermentálás újjászületésének!"
Sandor Ellix Katz