Felhasználási javaslatok:
- Locsold salátákra, gyümölcsökre
- Tedd páchoz, omlossá téve a húst
- Lazítsd fel vele süteményed tésztáját
- Csepegtesd fűszerként készételhez
- Készíts frissítő italt, 1:9 hígitással
Összetevők:
Almaecet* (100%).
* Ökológiai gazdálkodásból származik
A gyümölcs beltartalmát megőrizve, tölgyfahordókban érleljük eceteinket, így még több értékes komponenssel gazdagodnak. Kitűnő választás fogyókúrához, hiszen zsírbontó hatása ismert, de sokak a salátáknak kölcsönzött jellegzetes íze miatt választják. Az alapanyag biogazdaságból válogatott almának a préselt leve, mely biológiai erjesztéssel ecetesített, a termék semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
Koleszterin és vérnyomás problémákkal küzdőknek is ajánlott, jó kiegészítője lehet egyéb kezeléseknek, érdemes kúraszerűen fogyasztani.
A Tokaj-Hegyaljai Borecet Művek által gyártott ecetekről:
A biológiai erjesztéssel készített ecetek
A biológiai úton előállított ecetek természetesek, ecetsav baktériummal erjesztett ecetek. Az így készült ecetek sajátossága, hogy megőrzik az alapanyaguk íz- és illatanyagát, valamint jótékony hatásait is. Legelterjedtebbek a borecet, az almaecet és egyéb gyümölcsecetek, a rizsecet, a sherry ecet, valamint a balzsamecet. A magyar élelmiszerkönyv szerinti “ecet” kifejezés a biológiailag eresztett ecetekre vonatkozik.
Az ecetek érlelése
A fermentációt követően a nyers ecetnek szüksége van időre, míg az ízek összeérnek. Az érlelési időtartam pár héttől kezdve egészen hosszú évekre is kiterjedhet. Többnyire fahordót használnak az ecetkészítők. Ez lehet tölgyfahordó, de használhatnak egyéb hordókat is, mint cseresznye, akác, eper stb. Az eredeti balzsamecetnél pl. pontosan meghatározottak a hordók alapanyagai, a benne való tárolás sorrendje és az érlelés ideje.
Mi tudatosan csak olyan hordókat használunk ecet érlelésére, melyekben pár évig aszú borokat érleltek. Így az intenzív fa aromák, melyek az új hordóra jellemzőek, már lecsitultak, ezek helyét az aszúra jellemző vaníliás, citrusos komponensek vették át.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Gyártja: Ko-Duett Kft., 3916 Bodrogkeresztúr, 0119/2. hrsz
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Fogyasztás előtt felrázandó.
Felbontás után tartsa hűvös helyen.
Az esetleges üledék képződés természetes jelenség, a minőségre ez nincs hatással.