Ecetek és olajok
A szűz, hidegen sajtolt olajok egészségvédő hatása széles körben ismert, hiszen rendkívül fontos esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaznak, melyek erősítik az immunrendszert. Számos betegség megelőzésében szerepet játszanak, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, vérnyomás és koleszterin problémák. Az egyes olajok különböző hatásairól bővebb információkat találhatsz a termékadatlapokon!
Szűz, hidegen sajtolt olajainkat elsősorban alacsony hőmérsékleten érdemes felhasználni, így megőrizve a bennük található hőérzékeny tápanyagokat is. Így dresszingek, salátaöntetek nagyszerű alapanyagai, de tálalásnál bármilyen ételt megöntözhetünk velük, díszítésre is használhatjuk őket, és némelyik kiválóan illik édességekre csurgatva, desszertekbe keverve! A sütőolajok ezzel szemben kifejezetten magas hőfokon is stabilak maradnak, ezért ezeket ajánljuk sütéshez-főzéshez!
A szűz, hidegen sajtolt olajok egészségvédő hatása széles körben ismert, hiszen rendkívül fontos esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaznak, melyek erősítik az immunrendszert. Számos betegség megelőzésében szerepet játszanak, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, vérnyomás és koleszterin problémák. Az egyes olajok különböző hatásairól bővebb információkat találhatsz a termékadatlapokon!
Szűz, hidegen sajtolt olajainkat elsősorban alacsony hőmérsékleten érdemes felhasználni, így megőrizve a bennük található hőérzékeny tápanyagokat is. Így dresszingek, salátaöntetek nagyszerű alapanyagai, de tálalásnál bármilyen ételt megöntözhetünk velük, díszítésre is használhatjuk őket, és némelyik kiválóan illik édességekre csurgatva, desszertekbe keverve! A sütőolajok ezzel szemben kifejezetten magas hőfokon is stabilak maradnak, ezért ezeket ajánljuk sütéshez-főzéshez!