Konyhakész lisztkeverék. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt /köles: Lengyelország/, quinoa liszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy az új receptúrás (kókuszlisztmentes) és a korábbi kókuszlisztet tartalmazó termék elkészítési javaslatainál különböző víz mennyiség szerepel. Minden esetben a termék hátsó címkéjén lévő elkészítési javaslat a mérvadó.
Elkészítési javaslat:
Recept 6 darab zsemléhez, vagy kiflihez:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan.
- Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig.
- Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel.
- Rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint fűszerezhető.
Szénhidrátcsökkentett kenyér recept:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan.
- Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta.
- Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.
A kész kenyér és zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak (a kenyér szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményednek.
Gluténmentes üzemben készült.