Gluténmentes Fánk és Lángos Lisztkeverék
Konyhakész lisztkeverék, amely ideális gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt- és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, és élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez.
A lisztkeverék növényi liszteket és rostokat tartalmaz, valamint segédanyagként mindössze szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát) és citromsav került bele. Semmi gyanús összetevő!
Összetevők:
Kölesliszt (köles: Lengyelország), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület:
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt- és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, és élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez.
Elkészítési javaslatok:
Gluténmentes Fánk
Hozzávalók 5 db fánkhoz:
- 60 g lisztkeverék
- 60 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 11 g Eden Premium eritrit
- Eden Premium kókuszolaj, vagy más sütőolaj
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig.
- Nyújtsuk fél centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánk formára az összeset.
- Bő, forró olajban süssük ki oldalanként körülbelül 1-1 percig.
- Papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
Lángos
Hozzávalók 1 darab lángoshoz:
- 65 g lisztkeverék
- 65 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 1 g Eden Premium Himalája, vagy Parajdi só
- Eden Premium kókuszolaj
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig.
- Száraz felületen nyújtsuk fél centi vastagságú körre.
- Süssük ki mindkét oldalát forró olajban körülbelül 1-1 perc alatt.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: | 1413 Kj |
339 kcal |
Zsír: | 2,4 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,5 g |
Szénhidrát: | 65 g |
-Amelyből cukrok: | 0,5 g |
Rost: | 11 g |
Fehérje: | 9 g |
Só: | 0,05 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
| 100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos tápértéke: | 100 g kész, kisült, a recept alapján készített lángos átlagos tápértéke: |
Energia: | 1334 Kj | 1626 Kj |
322 kcal | 393 kcal |
Zsír: | 18 g | 26 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 15 g | 23 g |
Szénhidrát: | 42 g | 33 g |
-Amelyből cukrok: | 0,3 g | 0,3 g |
-Amelyből poliolok: | 9,2 g | 0 g |
Rost: | 5,5 g | 5,6 g |
Fehérje: | 4,5 g | 4,6 g |
Só: | 0,02 g | 0,06 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 32,8 g
A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó.
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Gyártó és forgalmazó: Naturtrade Hungary Kft., 1108 Budapest Gyömrői út 140.