Gluténmentes Fánk és Lángos Lisztkeverék
Konyhakész lisztkeverék, amely ideális gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt- és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, és élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez.
A lisztkeverék növényi liszteket és rostokat tartalmaz, valamint segédanyagként mindössze szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát) és citromsav került bele. Semmi gyanús összetevő!
Összetevők:
Kölesliszt (köles: Lengyelország), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület:
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt- és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, és élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez.
Elkészítési javaslatok:
Gluténmentes Fánk
Hozzávalók 5 db fánkhoz:
- 60 g lisztkeverék
- 60 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 11 g Eden Premium eritrit
- Eden Premium kókuszolaj, vagy más sütőolaj
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig.
- Nyújtsuk fél centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánk formára az összeset.
- Bő, forró olajban süssük ki oldalanként körülbelül 1-1 percig.
- Papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
Lángos
Hozzávalók 1 darab lángoshoz:
- 65 g lisztkeverék
- 65 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 1 g Eden Premium Himalája, vagy Parajdi só
- Eden Premium kókuszolaj
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig.
- Száraz felületen nyújtsuk fél centi vastagságú körre.
- Süssük ki mindkét oldalát forró olajban körülbelül 1-1 perc alatt.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: |
1413 Kj |
339 kcal |
Zsír: |
2,4 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
65 g |
-Amelyből cukrok: |
0,5 g |
Rost: |
11 g |
Fehérje: |
9 g |
Só: |
0,05 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
|
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos tápértéke: |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített lángos átlagos tápértéke: |
Energia: |
1334 Kj |
1626 Kj |
322 kcal |
393 kcal |
Zsír: |
18 g |
26 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
15 g |
23 g |
Szénhidrát: |
42 g |
33 g |
-Amelyből cukrok: |
0,3 g |
0,3 g |
-Amelyből poliolok: |
9,2 g |
0 g |
Rost: |
5,5 g |
5,6 g |
Fehérje: |
4,5 g |
4,6 g |
Só: |
0,02 g |
0,06 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 32,8 g
A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó.
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Gyártó és forgalmazó: Naturtrade Hungary Kft., 1108 Budapest Gyömrői út 140.