Konyhakész lisztkeverék. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Nem tartalmaz kétséges hatású segédanyagokat, adalékanyagokat, a növényi alapú lisztek és rostkeverék mellett csak szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát) és citromsav található az összetevői között.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], teff liszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Recept egy kis vekni kenyérhez (4 kenyérnyire elég ez a lisztkeverék)
Hozzávalók:
- 250 g lisztkeverék
- 4 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan.
- Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig.
- Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta.
- Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.
Recept 6 darab zsemléhez, vagy kiflihez (a teljes keverék összesen 24 db zsemle, vagy kifli elkészítésére elegendő):
Hozzávalók:
- 250 g lisztkeverék
- 4 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan.
- Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig.
- Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel.
- Rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint fűszerezhető.
A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható. Kiolvasztva, visszanyeri eredeti, friss állagát és ízét. Eltarthatósága mélyhűtés nélkül, szoba hőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.
Gluténmentes üzemben készült.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.