Agar-agar: A Tengeri Vörösmoszatokból Nyert Vegán Sűrítő- és Gélképző Anyag
Az agaragar tengeri vörösmoszatokból nyert poliszacharid-keverék, ami egy természetes módon gluténmentes és vegán sűrítő- és gélképző anyag.
Zselatin Újragondolva: Agar-agar
Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.
Felhasználási Javaslat:Az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.
Adagolás:1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
A Termék Dióféléket Feldolgozó Üzemben Készült.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Összetevők: agar-agar.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 720 kJ / 172 kcal
Zsír <0,1 g
– amelyből telített zsírsavak <0,001 g
Szénhidrát 0,4 g
– amelyből cukrok <0,01 g
Rost 86 g
Fehérje Só <0,01 g
Gyártó és forgalmazó: Naturtrade Hungary Kft., 1108 Budapest Gyömrői út 140.