A vörös lencse a keleties jellegű ételekben gyakran használt alapanyag. A vegán étrendben is fontos szerepet játszanak a hüvelyesek, magas fehérjetartalmuk miatt kíváló növényi fehérjeforrásnak számítanak.
A vörös lencse tulajdonságai:
- magas a fehérje és rosttartalom, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznos azoknak is, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat
- fontos ásványi anyagokat tartalmaz, nagy mértékben vasat
- ezen kívül a vörös lencse bővelkedik úgynevezett fitonutriensekben, amelyek elősegíthetik a egészség megőrzését és betegségek megelőzését
Felhasználása:
A vörös lencse nagyon gyorsan megfő, áztatást nem igényel. Készülhet belőle fűszeres krémleves, köret önmagában vagy párolt zöldségekkel, remek és tápanyagdús alapanyag a fasírtokba. Ezen fell használható töltelékekhez, kenyérre kenhető pástétomokhoz, vagy friss salátához adva.
Összetevők: vöröslencse*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Gluténmentes üzemben csomagolva.