Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
Felhasználása: kipattogtatva fogyasztható. A kukoricaszemeket pattogtató géppel, vagy tűz felett fedett edényben kipattogtatjuk. A kész popcornt fűszerezhetjük, megforgathatjuk hidegen sajtolt olajban, vagy olvasztott fűszerezett növényi margarinban.
Sokan el sem tudják képzelni a közös filmnézéseket, baráti beszélgetéseket valami sós nasi nélkül. Ilyenkor kerülnek elő a csipszek, és mikrós popcornok, tele adalékanyagokkal, sóval és pálmazsírral.
Mi azt mondjuk: ekkor sem kell lemondanotok az egészséges választásról a műkaja javára! Pattogtassatok inkább Magyarországon termelt, biogazdaságból származó kukoricát!
Mi a baj a csipszekkel és mikrós popcornokkal?
A pálmazsír termesztése rengeteg esőerdő kiirtásáért és felégetéséért felelős, így számos állat- és növényfaj élőhelyét veszi el, és az ott élő emberek egészségét is veszélyezteti, valamint tovább növeli az üvegházhatású gázok koncentrációját a légkörben. Márpedig egy átlagos boltban nagyon nehéz olyan sós vagy édes nassolnivalót találni, amiben nem található pálmaolaj. Ha viszont otthon készíted el a popcornt, akkor te választhatod meg milyen zsiradékot használsz!
A bolti popcorn és csipsz rengeteg aromát és ízfokozót tartalmaz, ezeket otthon könnyen helyettesítheted fűszerekkel! Elkerülheted a túlzott sóbevitelt is, ami nagyon fontos, tekintve a szív- és érrendszeri betegségek statisztikáit! Ráadásul a vajas popcornokban használt vajaroma egyik összetevője, a diacetil nagy mennyiségben súlyos tüdőbajt okoz, amit az USA-ban csak „pattogatott kukoricát gyártó munkások tüdőbajának” neveznek. Még ha abban a mennyiségben amennyit mi, fogyasztók belélegzünk belőle nem is lenne problémás, a vásárlásával akkor is egy ilyen káros iparágat támogatunk.
Hogyan készíts popcornt a tűzhelyen? Íme, egy videó erről :)
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!