A kukorica Közép-Amerikából származik, ahol mindig sokféleképpen hasznosították ételeik készítéséhez. A kukoricapelyhet más nevén corn flakest a XIX. században találták fel.
Tulajdonságai, amire fontos odafigyelni:
A kukoricapehely glikémiás indexe igen magas, gyorsan megemeli a vércukorszintet, ezért cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyni vágyóknak nem ajánlott.
Ami miatt az egészségtudatos konyhában helye van az a tulajdonsága, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Felhasználás: Önmagában reggelire joghurtba, tejes italokba vagy növényi italokba keverve, szezontól függően friss gyümölccsel kiegészítve.
Ha magas rosttartalmú gabonapehellyel - zabpehely, hajdinapehely - vagy olajos magokkal összekeverve fogyasztod, akkor lassabban emeli meg a vércukorszintet, így később fogsz megéhezni.
Összetevők: kukorica*
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
* Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból származó bio termék.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Száraz, hűvös helyen tartandó