A búza számtalan módon része az étrendünknek, de leginkább feldolgozott formában: lisztként fogyasztjuk. Az egész búzaszemek a minimális feldolgozásnak köszönhetően jóval gazdagabb tápanyagforrásnak számítanak.
Jó tulajdonságai, ami miatt érdemes gyakrabban fogyasztani:
- A búza nagyrészt szénhidrátban, azon belül is keményítőben bővelkedik
- A búzaszemekben található magas rosttartalom csökkenti a szénhidrát vércukoremelő hatását, ezért glikémiás indexe alacsony
- A gabonában található rostok egy része jó hatással vannak a bélben élő jótékony baktériumokra, hozzájárulnak az egészséges emésztéshez
- Nagyobb mennyiségben B- és E-vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül cinket, magnéziumot, foszfort, vasat
Fontos: A búza fehérjetartalmának jelentős részét a glutén adja. Azok számára, akik meg tudják emészteni ezt a fehérjét, nem okoz problémát, de gluténérzékenyek nem fogyaszthatnak búzát.
Felhasználása: Mosd át a búzaszemeket, 2,5-3-szoros vízben kb. 45-60 perc alatt főzd puhára. Fogyasztható köretként vagy salátákhoz és levesekhez levesbetétként.
Csíráztatásra is alkalmas.
Összetevők: bio* búza
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
* Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból származó bio termék.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Száraz, hűvös helyen tartandó