A sütőolaj alapanyaga magas olajsav tartalmú bio napraforgómag. Ez a napraforgó fajta lényegesen magasabb olajsavtartalma - kb. 80% - miatt alkalmas kifejezetten sütőolaj készítésére.
A sütőolaj égéspontja lényegesen magasabb a többi olajhoz képest, emiatt magas hőfokon használva sem lesz égett szaga, nem képez füstöt. Bátran használható sütéshez, pirításhoz, fritőzben történő sütéshez.
A markáns, napraforgóra jellemző ízanyagokat kíméletes gőzölés során kivonják, így érik el a semleges, kellemesen enyhe és kevésbé karakteres ízt.
Felhasználható: sütéshez, fözésre, grillezéshez ajánlott
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető innen: 1. oldal, 2. oldal
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!