A növényi olajok előállításánál ismert hidegen sajtolás során az olajos magokból préseléssel nyerik ki az értékes, ásványi anyagokban rendkívül gazdag olajat.
Érdemes megismerni a növényi olajok előállítási folyamatait, a kémiai beavatkozással készült termékek helyett a magas minőségű, természetes módszerrel - hidegen sajtolással - készült napraforgóolajat fogyasztani.
A napraforgó olaj egyik fő összetevője a lenolajsav. Ezenkívül olaj- és palmitinsavat, valamint lecitint, karotinoidokat, tokoferolt és jelentős mennyiségű A-, D-, és E-vitamint valamint közel 70 százalékban telítetlen zsírsavakat tartalmaz.
Felhasználható: sütéshez, fözésre, grillezéshez, saláták, hidegtálak készítéséhez.
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanúsítványa letölthető innen: 1. oldal, 2. oldal
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!