Mák olaj
Halványsárga színű, az alapanyagra jellemző ízű és illatú, enyhén kesernyés folyadék.
Mák régóta a csontritkulás egyik legősibb ellenszereként ismert.
Foszforban, kalciumban, magnéziumban, B6 vitaminban, E vitaminban gazdag.
Aminosavakban, zsírsavakban rendkívül gazdag mákolaj lassítja az öregedési folyamatokat, hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez.
Kiváló hatása van az idegek működésére is. Ismert nyugtató és altató hatásáról is. Rendszeres fogyasztása segít a szellemi teljesítőképesség megtartásában.
A mákolaj elismerten gazdag vasforrás, ezért vegetáriánusok, idősek és növekedésben lévő gyermekek, valamint a kismamák számára ideális a hiányzó mennyiségű vas pótlására.
Felhasználási javaslat: naponta 1-2 kávéskanállal.
Felbontás után hűtőben tárolandó.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető innen: 1. oldal, 2. oldal
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Tárolás: napfénytől védett, hűvös helyen.
Gyártja: Biogold Natur Kft. 8228, Lovas, Balatoni út 10.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 3700 KJ/900 kcal
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 0 g
Zsírtartalom: 100 g
ebből
telített zsírsav: 12,1 g
egyszeresen telítetlen zsírsav: 18,1 g
többszörösen telítetlen zsírsav: 70 g