A népi gyógyászatban egészségvédő hatása miatt rendszeres fogyasztása ajánlott az alábbi területeken:
- egészséges bőr, haj és köröm védelme
- ekcéma, pikkelysömör, leégés kezelése
- menstruációs görcsök enyhítése
- egyes idegrendszeri tünetek kezelése
- érelmeszesedés megelőzése
- vér koleszterinszintjének csökkentése
A lenmagolaj 50-52%-át teszi ki az alpha-linolénsav, ami az omega-3 zsírsav. Ezt az esszenciális zsírsavat az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, emiatt javasolt a mindennapi étkezésekbe beiktatni.
A lenmagolaj további előnyös tulajdonságait köszönheti a lignannak, melyet nagy mennyiségben tartalmaz. Ez a fitohormon előanyaga azoknak az ösztrogéneknek, melyek többféle tumor kialakulását és terjedését képes megelőzni. Sejtvédő, antioxidáns tulajdonsága miatt a lignan segít a daganatos és szív-érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében.
Adagolás: naponta 15-45 ml
Felbontás után hűtőben tárolandó.
Fogyasztási ajánlás: friss salátákhoz, túrókészítményekbe vagy joghurtba keverni, köretek, elsősorban krumpli ízesítésére.
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból származó termék, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanúsítványa letölthető innen: 1. oldal, 2. oldal