A lehetetlent el nem fogadó, egy életen át küzdő harcnak gyermeke lett az Álmodozó és az Agresszív ketchup. Nem szeretek megbújni az eleve elrendelt dolgok mögé, pláne, ha logikájában sánta is a történet. Én, aki élek - halok a mezőn (nem a fólia alatt termett paradicsomért) kezelhetetlen viszolyt érzek a feldolgozott (paradicsomlé, paradicsom leves, paradicsom szósz, stb.) termékektől. Lehet, hogy ezúttal is a maximalizmusom volt az okvetetlenkedő, mert a két ketchupünk megtörte azt a bizonyos jeget. Jelentem, élvezettel fogyasztok végre feldolgozott paradicsomot is, bár könnyen lehet, hogy az Agresszív Berta egyszersmind a világ legfinomabb ketchupje is.
A paradicsom sűrítmény – egyszerűen zseniális. Magunk között a Sárköz vörös kaviárjának becézgetjük, fogyasztásával - felhasználásával valósul meg napjaink biológiai agyelszívása.
Szomszédasszony nemcsak konyhája tündére, de bizton állítható, hogy a filozófia tudományok halhatatlanjává is avanzsál, hisz megtalálta az ízek ősrobbanása előtti közös halmazát! Nos, kedves Bio Berta szimpatizánsok, ezt élvezhetik a ketchupjeinkben.
"Az ige"
Az a bizonyos fa meg az erdő szindróma majdnem megvezette a III. évezred élelmezéstudományát is. Látni kell azonban, hogy csak a zsenik annyira sérülékenyek, mint amennyire kehes tud lenni a paradicsom, vagyis: emberek tudatébresztő arccal a tárgyiasult paradicsom és nem csak misztikus paradicsom felé!
Prémium +
Magyar Táplálékallergia – és Táplálékintolerancia Adatbank alapján a Bio Berta Álmodozó Berta, az alábbiaktól mentes: Tejfehérje, Tejcukor (laktóz), Tojás, Szója, Glutén, Földimogyoró (arachis), Benzoesav és származékai, Azoszinezékek, Kéndioxid és származékai.
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető [innen].
* Visszaváltható csomagolásban:
A Bio Berta márkáról
A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban bio minősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt.
Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település.
A Berta család így ír a kezdetekről:
"A családi bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk.
Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a bio termesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk.
Kezdetben a bio földekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat.
1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. századba már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.
A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki.
Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmény gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra."