Termékleírás
Összetevők: fokhagyma (96%), só, antioxidáns (citromsav).
Tartósítószert nem tartalmaz!
Allergén anyagot nem tartalmaz.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető
innen.
* Visszaváltható csomagolásban: Amennyiben a termék megtisztított csomagolását visszajuttatja hozzánk, visszajuttatjuk a gyártóhoz. Az összegyűjtött csomagolásokat a gyártó újrahasználja, így nem keletkezik hulladék.
BioBerta márkáról
A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban biominősítésű feldolgozó üzemet is létrehoztak ugyanitt.
Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település.
A Berta család így ír a kezdetekről:
"A családi bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk.
Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a biotermesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk.
Kezdetben a bioföldekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat.
1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. században már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.
A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki.
Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmény gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra."
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Előállítja és forgalmazza: Bio-Drog-Berta Kft. Cím: H-6300 Kalocsa, Vörösmarty u. 113.
Adagoláshoz mindig tiszta eszközöket használjunk és felbontás után visszazárva hűtőszekrényben tároljuk.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 575 KJ / 135 kcal
Zsír: 0 gr
amelyből telített zsírsavak: 0 gr
Szénhidrát: 27 g
amelyből cukrok: 21 g
Rost: 0,9 g
Fehérje: 5,8 g
Só: 3,1 g