Grandiózus feladatot vállalt ezen fűszerkeverék, hisz a nem udvari kapirgáló szárnyasokból vágott alapanyagra vonatkoztatva is maradandó íz élményt szavatol. Remélem vagyunk még jó páran akikben él a természetes bio csirke íz élménye és el tudja képzelni, hogy mekkora feladat ezt a minőséget egy alapvetően fűrészpor ízű, jellegtelen, csinált csirke alapból megkomponálni.
Szomszédasszony utcáját és faluját is elkerülik a kínai vendéglősök, mert Bócsibés fűszerezésű szárnyas ételeivel falunapokon és lakodalmakban már mindenki eljutott a keleti ízek Mount Everest-jéig, vagyis a keleti cégér és mögötte a piaci technikai abstart kevés.
Felhasználási javaslat: szárnyas ételek fűszerezéséhez.
Összetevők: vöröshagyma*, csípmentes fűszerpaprika*, homoktövis*, fokhagyma*, borsikafű*, feketebors*, fehérbors*, kakukkfű*, kömény*, tárkony*, petrezselyem levél*, póréhagyma*, zsázsa*, bazsalikom*, majoranna*, mustár*, oregano*, curry*, snidling*, rozmaring*, szerecsendió*, gyömbér*, koriander*, kardamom*, római kömény* zeller levél*.
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető [innen].
* Visszaváltható csomagolásban:
A Bio Berta márkáról
A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban bio minősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt.
Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település.
A Berta család így ír a kezdetekről:
"A családi bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk.
Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a bio termesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk.
Kezdetben a bio földekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat.
1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. századba már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.
A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki.
Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmény gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra."