Termékleírás
Felhasználási javaslat: sült krumplihoz fogyasztás előtt frissen rászórva, sült zöldségekhez hasonlóan, sült halhoz.
Adagolás: ízlés szerint
Allergén anyagot nem tartalmaz.
Összetevők: Himalája só, csípmentes fűszerpaprika*, paradicsom*, fekete bors*, fokhagyma*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
*Visszaváltható csomagolásban: Amennyiben a termék megtisztított csomagolását visszajuttatja hozzánk, visszajuttatjuk a gyártóhoz. Az összegyűjtött csomagolásokat a gyártó újrahasználja, így nem keletkezik hulladék.
BioBerta márkáról
A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban bio minősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt.
Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település.
A Berta család így ír a kezdetekről:
"A családi bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcstermesztésére alapítottuk.
Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a biotermesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, és vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk.
Kezdetben a bioföldekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat.
1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referenciaértékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. században már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.
A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki.
Tudj meg többet az ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni.
Előállítja és forgalmazza: Bio-Drog-Berta Kft. Cím: H-6300 Kalocsa, Vörösmarty u. 113.
Energiatartalom 100 ml-ben:
Energia: 826 KJ / 197 kcal
Zsír: 5,6 g
amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 23,1 g
amelyből cukrok: 4,1 g
Rost: 11,1 g
Fehérje: 8,1 g
Só: 40,4 g