Felhasználási javaslat: Sütemények ízesítéséhez kiváló. Alább olvashatod 2 receptötletünket is, melyeket elkészíthetsz a fűszerkeverékkel.
Összetevők: fahéj*, szerecsendió*, szegfűszeg*, kardamom*, szegfűbors*, szerecsendió virág*, gyömbér*.
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Allegrén anyagot nem tartalmaz.
A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni.
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
* Visszaváltható csomagolásban:
Receptötlet:
Almás kenyér recept:
Hozzávalók: 12,5 dkg vaj, 6 dkg cukor, 2 tojás, 1 tojásfehérje, 15 dkg liszt, csipet sütőpor, 1 tk. Bio Berta mézeskalács fűszerkeverék, 25 dkg reszelt alma, 10 dkg mazsola, 15 dkg durvára vágott dió, csokiöntet, a forma kikenéséhez: liszt, vaj.
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássrágákat, majd habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kevés sóval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszához adjuk.
2. A reszelt almához hozzákeverjük a mazsolát és a diót, végül ezt is a tésztához adjuk.
3. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd nagyon óvatosan a masszába keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyérformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából és csokiöntettel díszitjük.
Mézeskalács recept:
Hozzávalók: kb 60 db-hoz
60 gr méz, 75 gr vaj, 200 gr cukor, 2 ek. tej, 1 tk kakaópor, 1 ek Bio Berta Mézeskalács fűszerkeverék, 200 gr búzaliszt, 2 tk sütőpor.
valamint a díszítéshez: 1 tojásfehérje, porcukor
Elkészítés:
1. A mézet a vajjal, cukorral és a tejjel egy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad.
2. A masszát egy tálba öntjük, hidegen felverjük, utána hozzáadjuk a kakaóport és a fűszerkeveréket.
3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kétharmadát hozzáadjuk a mézes masszához, majd jól átgyúrjuk.
4. A maradék lisztet a munkalapra szórjuk, az előtésztát hozzáadjuk és sima, tömör tésztát gyúrunk belőle.
5. A tésztát folpackba tekerjük és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
6. Ezután a tésztát belisztezett munkalapon 1/2 cm vastagon kinyújtjuk és formákat szaggatunk ki belőle. A figurákat ezután sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
7. Kivesszük őket a sütőből, hagyjuk őket teljesen kihűlni. A tojásfehérjét tálba öntjük, felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd addig keverjük, míg egy sűrű masszát kapunk. A mázat kis lyukú nyomózsákba töltjük és a mézeskalácsot feldíszítjük.
A Bio Berta márkáról
A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban bio minősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt.
Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település.
A Berta család így ír a kezdetekről:
"A családi bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk.
Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a bio termesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk.
Kezdetben a bio földekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat.
1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. századba már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.
A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki.
Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmény gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra."
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!