Fekete Olívabogyó
Mediterrán jellegű konyha egyik fő alapanyagaként ismert fekete olívabogyó a görög saláta elengedhetetlen összetevője, olaszos pizza tetejéről sem hiányozhat. Gyors pesztos tészták gazdagításához is ajánljuk.
Az olajbogyók fekete, zöld és lila színekben kaphatók, színük érettségük fokát jelzik. A zöld olajbogyót ősszel, a feketét később, csak január táján szüretelik.
Összetevők:
kemencében szárított fekete, magos olívabogyó, tengeri só (2,8%)
Felnyitás után hűtőszekrényben tárolandó.
A jobb íz megőrzése érdekében javasoljuk az olívaolajban tárolást.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.