A hosszúkás, közepes szemű tarkabab az egyik legnépszerűbb babféle, ami köszönhető annak, hogy főzése, áztatás után nem igényel sok időt és pénztárcabarát a többi hüvelyeshez képest. Felhasználása sokoldalú, ugyanis egyaránt főzhetünk belőle levest, főzeléket vagy akár salátákhoz is nagyszerű alapanyag.
Fogyasztása segít megelőzni a szivkoszorúér betegségeket és jelentős mennyiségű folsav, magnézium és kálium tartalma csökkenti a szívinfarktus kockázatát.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia (kJ/kcal): 1304 / 311
Zsír: 1 (g)
amelyből telített zsírsavak: 0(g)
Szénhidrát: 48 (g)
amelyből cukrok: 7 (g)
Élelmi rost : 7 (g)
Fehérje: 22 (g)
Só: 0,01 (g)