A Terra Natura márka azért jött létre, hogy támogassa a BioLevante-t a Levante vállalat azon küldetésében, hogy fenntartható és kiváló minőségű termékeket kínáljon. A Terra Natura extra szűz olívaolaj-családja az őshonos mediterrán fajták aprólékos kiválasztásából született, amelyeket gondosan választottak ki sajátos érzékszervi tulajdonságaik és az ökológiai gazdálkodási gyakorlatokhoz való alkalmazkodási képességük miatt. Ez a szelektív eljárás biztosítja, hogy a Terra Natura olaj minden egyes palackja hiteles reprezentációja legyen a területnek, jellegzetes ízvilággal, amely megragadja a Földközi-tenger különböző olívatermesztési hagyományainak lényegét.
A kizárólag természetes anyagok felhasználásával megművelt föld gondozása és a fenntartható betakarítási rendszerek alkalmazása az alapja annak a biofilozófiának, amely megkülönbözteti a Levante termékcsalád termékeit.
A Terra Natura egy bio extra szűz olívaolaj, amely a kiváló minőségű olajbogyók alapos választékának eredménye. Kizárólag a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelően termesztett bio olívabogyóból készült, ezt az olajat hideg sajtolási technikákkal extrahálják, amelyek nemcsak az olajbogyó gazdag ízprofilját, hanem a gyümölcsök érzékszervi tulajdonságait is megőrzik, így biztosítva az antioxidánsokban gazdag és egyszeresen telítetlen olajat. zsírsavak. Kiegyensúlyozott ízével és tanúsított eredetével a Terra Natura Organic EVO Olaj ideális választás azoknak a fogyasztóknak, akik a jó ételek élvezetét a környezet tiszteletével kívánják ötvözni.
Tápérték 100ml-ben:
-Energia: 3404 kJ/828kcal
-Fehérje: 0g
-Szénhidrát: 0g
-Zsír: 92,0g, amiből telített: 13,0g
-Koleszterin: 0g
Forgalmazza: Sanadis Hungária Ker. Kft.
1025 Budapest Józsefhegyi út 25/B.
Használata:
Szűretlen olívaolaj, használat előtt rázzuk fel!
Magas, 205 Celsius fok feletti égéspontja, valamint a folyamatos hevítés melletti stabil szerkezete (120 Celsius fokon 9,5 óra!) teszik tökéletesen alkalmassá arra, hogy sütni-főzni is lehessen vele.
Nagyon jól illik tésztákhoz, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz.
A mi kedvencünk simán, kenyérrel tunkolva, vagy paradicsommal, mozzarellával és zöldfűszerekkel salátaként! ;)
Bővebben az antioxidánsokról
Az extra szűz olívaolaj nagy mennyiségben tartalmaz növényi antioxidánsokat (polifenolokat). A Polifenolok a gyümölcsökben, zöldségfélékben és egyes italokban nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek. Képesek megvédeni az emberi szervezetet a szív- és érrendszeri betegségekkel valamint egyes ráktípusokkal szemben.
Az extra szűz olívaolajak polifenol tartalma pedig a bogyó fajtától függ leginkább. A hazánkban ismertebb spanyol Arbequina, Hojiblanca olajbogyók polifenol tartalma 181 ill. 187 ppm. A világ egyik legjobb bogyófajtája a görög Koroneiki - ebből készül a Pithari olívaolaj. Ennek polifenol tartalma 411 ppm. Több, mint kétszerese az említett spanyol bogyókhoz képest, amik szintén jók. Ezért érdemes vásárlás előtt megtudni, hogy az adott olaj, milyen bogyóból készül.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.