Mitől különleges a sötét szójaszósz?
A sötét szójaszósz és a hagyományos szójaszósz közötti különbség az előállítási folyamatban rejlik. A hagyományos szójaszósz fermentálással készül, míg a sötét szójaszósz tovább érlelt, és töményebb ízű. A sötét szójaszósz általában a mártásokhoz és a főételekhez ajánlott, míg a hagyományos szójaszósz inkább a salátákhoz és a szószokhoz illik. A sötét szójaszósz sűrűbb, lassabban folyik le, és gazdagabb ízű, míg a hagyományos szójaszósz világosabb, vékonyabb, és kissé sósabb.
Felhasználás:
Kiválóan alkalmas főzéshez, mártásokhoz, sült-, főtt-, párolt-, grill-, hal- és húsételek, levesek, saláták ízesítésére. Nyers alapanyagok előízesítésére, pácolására is alkalmazható.
Összetevők:
Szójaszósz (65%) (víz, szójabab, búzaliszt, só, cukor), víz, cukor, színezék (E150c) [ammóniás karamell], savanyúságot-szabályozó anyag (E330) [citromsav].
Átlagos tápérték:
|
100 g termékben: |
Energia: |
536 kJ/126 kcal |
Zsír: |
0,1 g |
ebből telített zsírsav: |
0,0 g |
Szénhidrát: |
27,0 g |
ebből cukrok: |
10,0 g |
Rost: |
0,0 g |
Fehérje: |
4,3 g |
Só: |
18,8 g |
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!