A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Tegyünk 1-2 evőkanál pórémagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alat és egyenletesen oszlassuk el a csíráztató edényben.
Helyezzük 20°C - os világos helyiségbe, úgy hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek.
Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le. A csíranövény 10-12 nap után fogyasztható.
Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?
Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?
Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?
Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."
(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!