Háromféle módon hasznosíthatjuk:
- tavasszal zöldhagymaként,
- a későbbi fejlődése során friss főzőhagymaként,
- illetve a beérés után tárolásra alkalmas hagymaként.
Ültetés módja: zsinór, vagy soroló mentén 25 cm-es távolságra, 2-3 cm mélyre dugunk be egy-egy hagymát a földbe, egymástól 10 cm távolságra úgy, hogy a hagyma gyökeres része kerüljön alulra. A felületet ezután gyengéden gereblyézzük el. Ültetés után igen fontos a talaj felszínének porhanyítása és a gyomírtás.
Tenyészideje (a vetéstől) 126 nap.
Vetésmélység: 3-5 cm, jól tömörített talajba.
Hidegtűrő növény. A növekedés időszakában az optimális hőmérséklet 19 °C. A hagyma növekedését a megvilágítás erőssége és a megvilágítás napi hossza befolyásolja. A hagyma az erős fényt jól hasznosítja.
Az erős megvilágítás alacsony hőmérséklettel társulva a lomb tömegét, magas hőmérséklettel társulva pedig a hagyma tömegét növeli.
A lehető legkisebb ökolábnyomú zöldség a házad mellett terem!
Büszkék vagyunk arra, hogy kínálatunkban magyar vetőmagokat találsz, amelyekkel egészséges és termékeny kertet alakíthatsz ki. Válassz konyhakerti vagy balkonra való termékek közül, biztosítsd kerted számára a legjobb minőségű, környezetbarát, csávázásmentes vetőmagokat!