Próbáld ki a Rédei Salátaborsót csíráztatásra vagy mikrozöldnek! Friss, ropogós zöldborsó csírákat és mikrozöldeket nevelhetsz otthon, amelyek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Egészséges és egyszerűen termeszthető kiegészítője lehet salátáidnak, szendvicseidnek vagy smoothie-jaidnak!
Kiszerelés: 500 g.
Miért válaszd a zöldborsó csírát és mikrozöldet?
A zöldborsó csírák és mikrozöldek gazdagok vitaminokban (különösen C- és K-vitaminban), ásványi anyagokban (például vas, magnézium, kálium) és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez, az emésztés támogatásához és az energiaszint növeléséhez. A friss borsócsíra enyhén édeskés ízével kiválóan illik salátákhoz, szendvicsekhez és turmixokhoz, könnyen beilleszthető mindenféle étrendbe.
A zöldborsó csírák és mikrozöldek előnyei
- Tápanyagban gazdag: Magas C- és K-vitamin, valamint ásványi anyag tartalmuk támogatja az immunrendszert és az energiaszintet.
- Egész éves termesztés: Beltéren egész évben nevelhetők, így mindig friss zöldekkel gazdagíthatod ételeidet.
- Könnyű termesztés: Gyorsan csíráznak és minimális gondozást igényelnek, ideálisak kezdő kertészek számára is.
- Könnyű felhasználás: Tökéletes salátákba, szendvicsekbe, smoothiekba vagy akár önmagában fogyasztva is.
Hogyan csíráztasd a Rédei Salátaborsót?
A csíráztatás egyszerű folyamat: áztasd be a magokat egy éjszakára, majd helyezd csíráztató tálba vagy üvegbe. Naponta kétszer öblítsd át, és pár napon belül már élvezheted a friss, ropogós borsócsírákat. Mikrozöldként történő neveléshez helyezd a magokat egy vékony földrétegre, és biztosíts számukra megfelelő fényt és vizet – néhány napon belül kikelnek a friss, élénkzöld hajtások.
Miért válaszd a Rédei Salátaborsót csíráztatásra és mikrozöldnek?
A Rédei salátaborsó magjai megbízható minőséget képviselnek, garantálva a bőséges és friss termést. Kiváló lehetőség, ha te is odafigyelsz a tápláló, vegyszermentes alapanyagok bevitelére, és szívesen gazdagítod étrended saját termesztésű csírákkal és mikrozöldekkel. A zöldborsó csíra és mikrozöld nemcsak ízletes, de dekoratív, friss kiegészítője is lehet ételeidnek!
Rendeld meg a Rédei Salátaborsót csíráztatásra és mikrozöldnek, és élvezd a természetes, friss borsócsíra egészségre gyakorolt jótékony hatásait a saját konyhádban!
A csírák igazi vitaminbombák, a kifejlett növénynél akár 40-szer nagyobb arányban tartalmazzák a tápanyagokat: ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, antioxidánsokat. A képre kattintva rövid videóban mutatjuk a fortélyokat.

Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer.
Csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.
Csírázási idő: 6 nap.
Gyártja: Rédei Kertimag Zrt. H-2886 Réde, Lesalja major
Csíranövények sorozatban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.

Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.
Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.
Csávázásmentes termék! Miért fontos ez?
A csávázás vegyszeres vagy hőhatáson alapuló védekezés a vetőmag felületére tapadt belsejében levő kórokozók elpusztítására. Sajnos a vegyszerrel, főleg a neonikotinoidokkal csávázott vetőmagok veszélyt jelenthetnek a rovarvilág, főleg a különböző méhfajták számára. Az elmúlt években több méhész által megfigyelt tömeges méhpusztulások mögött is a neonikotinoidokkal, vagyis rovarirtó hatású csávázószerek állhatnak, illetve a madarak számának csökkenése is részben a mérgezett rovarok elfogyasztásával, illetve a rovarállomány csökkenésével magyarázható.
Csávázásmentes vagy bio vetőmagokat választva biztosra mehetsz, hogy az általad nevelt növények vegyszermentesek, és nem jelentenek veszélyt az élővilágra.
További tavaszi kertészkedéssel kapcsolatos tippeket találsz Tavaszi kertészkedés: 8+1 fontos teendő a természetközeli kertben című cikkünkben. A palántázás sikerességéről is olvashatsz hasznos tudnivalókat, ha pedig a paradicsomtermesztés csínjára-bínjára vagy kíváncsi, akkor is érdemes ellátogatnod a Zöldbolt Magazin cikkeihez.