Allergének:
A termék hántolt árpát, búzacsírát, zabpelyhet, szezámmagot, szójatermékeket, dióféléket és mogyorót is feldolgozó üzemben készült.
Elkészítési javaslat:
A sárgaborsót alaposan válogassuk át, öblítsük le, főzés előtt áztassuk 2 órán keresztül. Főzzük puhára. A teljes megpuhulás előtt sózzuk, majd fűszerezzük.
Tudtad...?
A sárgaborsó a zöldborsó (Pisum sativum) hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény. A hámozás vagy tisztítás kiterjed a növény hüvelyére, tehát a borsószemeket megszabadítják a növény hüvelyborításától és ezután a külső halvány héjazatuktól is, a hasítási folyamat során. Sárga és zöld színekben is létezik.
Átlagos tápértékek
|
*100 g termékben: |
|
|
|
---|
Energia: |
1544 kJ/ |
|
|
|
---|
365 kcal |
|
|
|
|
---|
Zsír: |
1,9 g |
|
|
|
---|
amelyből telített zsírsavak: |
0,6 g |
|
|
|
---|
Szénhidrát: |
59 g |
|
|
|
|
---|
amelyből cukrok: |
4,2 g |
|
|
|
---|
Fehérje: |
22 g |
|
|
|
---|
Só: |
0,04 g |
|
|
---|
*A felsorolt tápérték adatok szakirodalmi adatok alapján tájékoztató jellegűek. |
---|
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
![ÖKO termékek](https://www.zoldbolt.hu/shop_ordered/86246/pic/usp1.svg)
100% válogatott ÖKO termékek
![3000+ termék azonnal, raktárról](https://www.zoldbolt.hu/shop_ordered/86246/pic/usp3.svg)
3000+ termék azonnal, raktárról
![zöld életmód](https://www.zoldbolt.hu/shop_ordered/86246/pic/usp8.svg)
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!