Amit az étkezési sóról tudni kell
Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót egyen. A kereskedelemben kapható sók egy része ismeretlen mennyiségű kálisót tartalmaz, pedig ez nagyon veszélyes. Az MSZ 11007:2013 (Magyar Szabvány) szerint minimum 97% NaCl konyhasót kell tartalmaznia mindegyik étkezésre szánt sónak, de KCl kálisó nem szerepel a fennmaradó maximum 3%-nyi egyéb komponensek között.
Élelmiszerek
Az étkezési só alapvető összetevője számos élelmiszernek. Fontos, hogy a felhasznált só minősége megfeleljen az előírásoknak, és ne tartalmazzon káros anyagokat. A tiszta, minőségi étkezési só hozzájárul az ételek ízének kihangsúlyozásához, valamint az egészséges étrend kialakításához.
Fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, milyen sót vásárolunk és használunk az étkezéseink során. A megfelelő minőségű étkezési só fogyasztása hozzájárulhat az egészséges életmód kialakításához.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Gyógyszerkönyvi tisztaságú, kétszeres minőségellenőrzési vizsgálattal felügyelt, minimum 99,5% NaCl tartalmú konyhasó.
Adalékmentes, káliummentes, tiszta só.