Használatának előnyei:
- A huminsav hatása megfigyelhető talajszerkezet jelentős javulásában,
- képes megkötni és stabilizálni a tápanyagokat a talajban, így megakadályozzák azok kimosódását vagy kémiai reakcióit, amelyek során elveszíthetők lennének a növények számára,
- erősíti a növények immunrendszerét és ellenálló képességét,
- segíti a Greenman Agro és Greenman Floralia hasznosulását,
- mint természetes kelátképző támogatja a fémionok bejutását a növényi sejtekbe,
- aktiválja és energizálja az élő sejteket, és helyreállítja annak egyensúlyát,
- katalizátorként szolgál egyes enzimek számára, növeli az aktivitásukat, A transzamináz enzim például elengedhetetlen szerepet játszik a termés mennyiségének és minőségének kialakulásában. Az invertáz enzim a cukrokat bontja alkotóelemeire, így válva könnyen felvehetővé a növény számára.
Felhasználási előírás:
- Alma ültetvényekben a gyümölcskötődés után egy alkalommal, 2 l/ha mennyiségben, 400 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva,
- Szőlő kultúrában 2 l/ha mennyiségben, 1-2 alkalommal (virágzástól termés fejlődés végéig), 400 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva,
- Paprika, paradicsom és padlizsán kultúrákban 2-4 l/ha mennyiségben, 1-2 alkalommal (virágzástól termés színeződéséig), 300 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva,
- Szántóföldi növényekben szaktanácsadás, annak hiányában az alábbiak szerint
- Kalászos növényekben 2-4 l/ha mennyiségben, két alkalommal (kalászhányás előtt és virágzás után) 400 l/ha vízmennyiséggel állománykezeléssel kijuttatva,
- Kukoricában 5-6 leveles állapotban 2 l/ha mennyiségben, 200 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva,
- Rizsben 2 l/ha mennyiségben, 2 alkalommal (szárbainduláskor, majd virágzás után), 400 l/ha vízmennyiséggel állománykezeléssel kijuttatva,
- Cirok, köles, pohánka, hajdina, fénymag kultúrákban 2-4 l/ha mennyiségben (kalászhányás előtt és virágzás után) 400 l/ha vízmennyiséggel állománykezeléssel kijuttatva,
- Napraforgó csillagállapotában 2 l/ha mennyiségben, 400 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva,
- Olajos magvú növényekben (repce, mustár, szójabab, mák, földimogyoró, szezámmag, gyapot, lenmag, tökmag, olajtök, olajretek) 2 l/ha mennyiségben, 2 alkalommal (2-6 leveles állapotban és virágzás előtt) 200 l/ha vízmennyiséggel állománykezeléssel kijuttatva,
- Cukorrépában 2 l/ha mennyiségben, 2 alkalommal (intenzív lombfejlődéskor és állományzáródás után) 400 l/ha vízmennyiséggel állománykezeléssel kijuttatva,
- Burgonyában 2 l/ha mennyiségben, 2 alkalommal (gumókötődéskor, majd 7-10 nap múlva) 400 l/ha vízmennyiséggel állománykezeléssel kijuttatva
- Dohányban 2 l/ha mennyiségben, 2 alkalommal (alj- és homoklevelek, majd az alsó anyalevelek kifejlődésekor) 400 l/ha vízmennyiséggel állománykezeléssel kijuttatva.Növényvédő szerekkel és más termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatás előtt keverési próbát szükséges végezni!
Összetevők:
Huminsav, Nitrogén (N), Foszfor (P2O5), Kálium (K2O), Kén (SO3), Kalcium (CaO), Magnézium (MgO), Vas (Fe), Mangán (Mn), Cink (Zn), Réz (Cu), Bór (B), Molibdén (Mo).