A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl. csontleves, kocsonya, stb) is hozzájuthatunk sok kollagénhez, azonban ez egyrészt nehezen emészthető, másrészt nem mindennap fogyasztunk ilyen ételeket.
A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és az ízületekben fejtse ki hatását.
A GAL Marhakollagén peptidek étrendkiegészítőben a kollagén eleve peptidek formájában van jelen, azaz előemésztve, hidrolizálva van. Így a felszívódása megfelelőbb és az emésztést sem terheli.
A marhakollagén-alapanyag kizárólag legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarháktól, kíméletes állattartásból származik.