A vöröslencse a babfélék családjába tartozik. Bármihez is szeretnénk használni, a vöröslencse egy igazán különleges íz-élményt nyújt, ami bármelyik ételt képes egy következő szintre emelni. A vöröslencse kiváló élettani hatásokkal bír: javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést és a daganatos betegségek megelőzésében is segít. Magas folsav tartalommal és omega 3-6 zsírsavakkal rendelkezik. A vöröslencsét fehérjében gazdag húspótlónak tekintik. Azonban nem kizárólag vegetáriánusok és vegánok számára kincs. A rost, a vitaminok és az ásványi anyagok gazdagsága miatt érdemes beleilleszteni a napi ékezésünkbe. Az egészséggel kapcsolatos szempontok mellett gyakorlati előnyeivel is rendelkezik a vöröslencse. Olcsó, könnyen elkészíthető és ideális a hüvelyes zöldségekkel végzett kulináris kísérletek kezdetén. Nem irritálja az emésztőrendszert, és mindenki ízlésének megfelelhet.
Allergének a termékben:
nincs
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia |
1432 kJ (342 kcal) |
Zsír |
1,4 g |
-amelyből telített zsírsavak |
0 g |
Szénhidrát |
55 g |
-amelyből cukrok |
4,6 g |
Fehérje |
26,6 g |
Rost |
1,5 g |
Só |
0,005 g |
Felhasználási javaslat:
Elkészítése: válogatás és átmosás után 15 perces főzéssel. Előáztatást nem igényel.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus