Termékleírás: Áfonyalekvár Bio Berta márkától
Összetevők: Áfonya* (70%), nádcukor*, pektin, antioxidáns: citromsav
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanúsítványa letölthető innen.
A Bio Berta márkáról
A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban biominősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt.
Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hiszen egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszertáj körzetek középpontja e település.
A Berta család így ír a kezdetekről:
"A családi bt.-t 1990-ben szántóföldi biozöldség-fűszer-gyümölcstermesztésére alapítottuk.
Több nehézséggel találtuk szemben magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a biotermesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk.
Kezdetben a bioföldekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal dolgoztattuk fel. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat.
1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referenciaértékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. században már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.
A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékek őrlőmalommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő technológiával bővült.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nem csak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.