A Soba tea - japánul Soba Cha - 100%-ban természetes tatár hajdinamagból készül, könnyen felismerhető az egyedi, pörkölt aromájáról és diós, természetesen édeskés ízéről. Melegen vagy hidegen is élvezhető.
Az egészséges és finom Soba tea lesz az új kedvenc italod! Ázsiában népszerű ital, 100%-ban természetes tatár hajdinából készül, amely egészségügyi előnyeiről híres: serkenti az emésztést, kihajtja a felesleges folyadékot és méreganyagokat a szervezetből, javítja a memóriát és erősíti az immunrendszert. A hajdina antioxidánsokat, A-, B1-, B2-, B3-, C-, E-vitamint, magnéziumot és vasat tartalmaz.
Egyedi, diós ízével és házi süteményre emlékeztető illatával a Soba tea segíthet csökkenteni az éhséget és javítani a közérzetet. A koffeinmentes ital hidegen vagy melegen is élvezhető a nap 24 órájában.
Összetevők: 100% tatár hajdina mag.
Tárolás: Hűvös száraz helyen
A koffeinmentes Soba tea a nap bármelyik időszakában fogyasztható, ezért is neveztük el 24 Tea-nak! A koffeintartalmú italokkal ellentétben a Soba teának egyedülállóan nyugtató és összpontosítást javító hatása van, emellett az alvási ciklust sem borítja fel.
Japánban és Ázsia más részein a Soba tea nem csak a kellemes ízéről, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról is híres, többek között a vércukorszint szabályozásában és az emésztésben is segítséget nyújthat.
A hajdinának számos tápláló és jótékony hatása van, amelyek nagyszerű hátteret nyújtanak az egészséges életmód betartásához:
- segít hidratálni és serkenteni az anyagcserét
- kihajtja a felesleges folyadékot és méreganyagokat (detox hatás)
- csökkenti a glükóz koncentrációját a szervezetben, segít a cukorbetegség kezelésében
- természetes katekint tartalmaz, amelynek a fogyásra való pozitív hatását klinikai vizsgálatok bizonyítják
- számos antioxidánst és vitamint tartalmaz, amelyek serkentik az immunrendszer működését, javítják az emésztési funkciókat, megszüntetik a puffadást és a székrekedést
- csökkenti a vérnyomást és a koleszterint
- megelőzheti a veseproblémákat
A Soba teának többféle típusa létezik, mi ezek közül hosszas tesztelés után találtuk meg azt a tökéletesre pörkölt tatár hajdinamag granulátumot, amelynek autentikus aranybarna színe és erőteljes aromája biztosítja a mi egyedi Soba teánk különleges ízvilágát.
Az instant teák természetes alternatívája, amely a háromszori felöntésnek köszönhetően sokkal kevesebb hulladékot termel.
Hogyan főzzük a Soba teát?
Forralj fel vizet közel 100°C hőmérsékletre - ami ideális az illat és az íz kibontakozásához.
Egy teáskanálnyi Soba teát önts fel egy csésze vízzel.
Áztasd 3-5 percig, majd élvezd a tökéletes Soba teádat, natúr vagy kókuszos ízben!
A csészében vagy kancsóban maradt teádat még 2 alkalommal újrafőzheted frissen forralt vízzel, ismét nagyon finom és illatos lesz!
Forró nyári napokon fogyaszd jegesen! Egyszerűen főzd meg a teádat a szokásos recept szerint, majd hagyd kihűlni a hűtőszekrényben, vagy tegyél jeget a poharadba!
Próbáld ki a Soba teát latte formájában, vagy kedvenc egészséges csemegéid elkészítéséhez, például pudinghoz, jégnyalókához stb.