A Soba tea - japánul Soba Cha - természetes tatár hajdinamagból készül, könnyen felismerhető az egyedi, pörkölt aromájáról és diós, természetesen édeskés ízéről. Melegen vagy hidegen is élvezhető.
A Soba tea egyedi, diós íze és házi süteményre emlékeztető illata remekül működik klasszikus téli ízekkel: a mézeskalács-alma párosítás simogatja a lelkünket és ünnepi hangulatot teremt a bekuckózós hideg estékre. A hajdina antioxidánsokat, A-, B1-, B2-, B3-, C-, E-vitamint, magnéziumot és vasat tartalmaz. A koffeinmentes ital hidegen vagy melegen is élvezhető a nap 24 órájában.
Összetevők: tatár hajdina mag, aszalt alma, fűszerkeverék, alma aroma.
Tárolás: Hűvös száraz helyen
A koffeinmentes Soba tea a nap bármelyik időszakában fogyasztható, ezért is neveztük el 24 Tea-nak! A koffeintartalmú italokkal ellentétben a Soba teának egyedülállóan nyugtató és összpontosítást javító hatása van, emellett az alvási ciklust sem borítja fel.
Japánban és Ázsia más részein a Soba tea nem csak a kellemes ízéről, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról is híres, többek között a vércukorszint szabályozásában és az emésztésben is segítséget nyújthat.
A hajdinának számos tápláló és jótékony hatása van, amelyek nagyszerű hátteret nyújtanak az egészséges életmód betartásához:
- segít hidratálni és serkenteni az anyagcserét
- kihajtja a felesleges folyadékot és méreganyagokat (detox hatás)
- csökkenti a glükóz koncentrációját a szervezetben, segít a cukorbetegség kezelésében
- természetes katekint tartalmaz, amelynek a fogyásra való pozitív hatását klinikai vizsgálatok bizonyítják
- számos antioxidánst és vitamint tartalmaz, amelyek serkentik az immunrendszer működését, javítják az emésztési funkciókat, megszüntetik a puffadást és a székrekedést
- csökkenti a vérnyomást és a koleszterint
- megelőzheti a veseproblémákat
A Soba teának többféle típusa létezik, mi ezek közül hosszas tesztelés után találtuk meg azt a tökéletesre pörkölt tatár hajdinamag granulátumot, amelynek autentikus aranybarna színe és erőteljes aromája biztosítja a mi egyedi Soba teánk különleges ízvilágát.
Az instant teák természetes alternatívája, amely a háromszori felöntésnek köszönhetően sokkal kevesebb hulladékot termel.
Hogyan főzzük a Soba teát?
Forralj fel vizet közel 100°C hőmérsékletre - ami ideális az illat és az íz kibontakozásához.
Egy teáskanálnyi Soba teát önts fel egy csésze vízzel.
Áztasd 3-5 percig, majd élvezd a tökéletes Soba teádat, natúr vagy kókuszos ízben!
A csészében vagy kancsóban maradt teádat még 2 alkalommal újrafőzheted frissen forralt vízzel, ismét nagyon finom és illatos lesz!
Forró nyári napokon fogyaszd jegesen! Egyszerűen főzd meg a teádat a szokásos recept szerint, majd hagyd kihűlni a hűtőszekrényben, vagy tegyél jeget a poharadba!
Próbáld ki a Soba teát latte formájában, vagy kedvenc egészséges csemegéid elkészítéséhez, például pudinghoz, jégnyalókához stb.